Ana Sayfa Teknoloji 28 Aralık 2022 6 Görüntüleme

CES 2023 Daha akıllı ve daha inançlı bir gelecek için Bosch yüksek teknoloji tahlilleri

  • CES 2023 İnovasyon Mükafatları: dört Bosch tahliline ödül
  • Mobilitenin geleceği yönlendiriliyor: daha fazla güvenlik, daha az stres
  • Günlük hayatı güzelleştirmek için akıllı sensörler ve çözümler

Stuttgart, Almanya / Las Vegas, NV, ABD – 5-10 Ocak 2023 tarihleri ortasında Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES® 2023’de Merkez Salon 16115 sayılı standda yer alacak Bosch, geleceğin mobilitesine ve meskenine yönelik akıllı eserleri ve servisleri sergiliyor. Teknoloji ve servis şirketi, daha fazla güvenlik, verimlilik ve konfor için ağa bağlı tahlillerini görücüye çıkaracak.

CES 2023 İnovasyon Mükafatı Sahibi: seçkin Bosch çözümleri

CES 2023’a giderken dört Bosch eseri, CES İnovasyon Mükafatı kazandı. Şirket, fuar sırasında yeni bir En Güzel İnovasyon ödülü sahibi eserini açıklayacak. CES İnovasyon Mükafatları, Tüketici Teknolojisi Derneği (CTA)® tarafından her yıl 28 tüketici teknolojisi eser kategorisinde verilmektedir.

Bosch’un CES 2023 öncesinde duyurulan ödül kazanan eserleri ve servisleri Mesken Ses/Video Bileşenleri ve Aksesuarları, Siber Güvenlik ve Şahsî Kapalılık kategorilerinde ve ayrıyeten Araç Teknolojisi ve Gelişmiş Mobilite ile Akış, Araç İçi Cümbüş ve Güvenlik üzere mobilite odaklı kategorilerde yer aldı.

Gerçek profesyonel ses performansı – pille çalışan rahatlık: Electro-Voice’nin pille çalışan birinci hoparlörü ve çeşidinin birinci hava şartlarına güçlü modeli olan EVERSE 8, taşınabilir ve kablosuz bir ses tecrübesi sunuyor. Hepsi bir ortada PA sistemi tasarım konsepti, daha geniş bir kullanıcı yelpazesi için gerçek profesyonel ses performansının kapılarını açıyor. Müzisyenler, DJ’ler, fitness/aktivite eğitmenleri ve öteki profesyonel, amatör ve cümbüş gayeli kullanıcıların tümü, EVERSE 8’in üstün ses kalitesinden, canlı müzik için kullanım kolaylığından, sesi güçlendirmesinden ve kayıttan yürütme özelliğinden yarar sağlayabilir. 

Yapay zeka güvenlik tahlili: AIShield yazılım tahlili, ortaya çıkan güvenlik tehditleri karşısında bulut tabanlı tahliller de dahil olmak üzere yapay zeka tabanlı tıbbi aygıtları koruyor. Güvenlik açığı tahlili ve uç nokta müdafaası sağlıyor. Tahlil, tıbbi teknoloji şirketlerinin sürdürülebilir ticari büyümesini sağlamak için hasta güvenliğini ve yasal uyumluluğu yönetmeye yardımcı oluyor.

Artırılmış yolcu güvenliği ve sürüş konforu: Araçlara yönelik Off-zone Crash Detection sistemi, ekseriyetle şerit değiştirme, birleştirme ve kavşak geçişleri sırasında ortaya çıkan, evvelce yakalanmamış ek kaza senaryolarını algılamak üzere çok çeşitli sensör bilgileri ve yeni bir yazılım algoritması kullanıyor. Ek algılama bölgeleri sayesinde, hava yastıkları ve güvenlik müdafaaları vaktinde açılabiliyor. Gelişmiş tetikleme algoritması, araç üreticilerinin mevcut sensör yapılandırmalarını kullanmasına imkan tanıyor ve bu da donanım değişikliğine gerek olmadığı manasına geliyor. 

Sensörlü dinamikler: Vehicle dynamics control 2.0, frenleme, direksiyon, güç transfer sistemleri ve süspansiyon üzere farklı araç alanlarındaki aktüatörlerin tüm potansiyelini kullanan yenilikçi ve akıllı bir denetim konseptidir. Araç dinamiği sensörlerinden gelen bilgilere dayanarak fonksiyon, araç davranışını evvelce iddia ediyor ve proaktif olarak müdahale ediyor. Sonuç olarak, şoförler eksiksiz güvenlik, çeviklik ve konfor ile karakterize edilen doğal bir sürüş tecrübesinden yararlanırken, birebir vakitte araç üzerinde tam denetim sağlıyor. Vehicle dynamics control 2.0, fren sistemlerine yahut alan, bölge ve merkezi denetim ünitelerine esnek bir halde yerleştirilebiliyor.

Yazılım tabanlı tahlillerle mobilitenin geleceği yönlendiriliyor 

İnovasyon Mükafatı sahiplerine ek olarak Bosch, CES 2023’te bir dizi öteki tahlil sunacak.

Tek bir araç bilgisayarında çalışan bilgilendirici cümbüş ve ADAS fonksiyonları: 

Bosch, geleceğin araç sistemlerinin karmaşıklığını yönetmek için daha merkezi bir E/E mimarisine giden yolu açıyor. Gelecekte, sırf birkaç çok güçlü araç bilgisayarı birkaç araç fonksiyonunu çalıştıracak. Yeni nesil bilgi alanı bilgisayarı, bilgilendirici cümbüş alanındaki fonksiyonların yanı sıra park etme ve etraf görünümü özellikleri üzere ADAS fonksiyonlarını entegre edecek.

Yazılım tarifli aracı gerçeğe dönüştürülüyor: Mobilite, yazılımın dizginleri ele almasıyla birlikte temel bir değişim yaşıyor. Bosch’un bir yan kuruluşu olan ETAS, büsbütün programlanabilir, yazılım tarifli araç vizyonunu gerçeğe dönüştürmek ve araba üreticilerini yazılım merkezli fonksiyon geliştirmede desteklemek için, süratli, bilgiye dayalı geliştirmenin yanı sıra otomotiv yazılımının inançlı ve inançlı bir biçimde çalıştırılmasını sağlayan son derece entegre, uçtan uca yazılım tarifli bir araç platformu ve alet ekosistemi sunuyor.

Seviye 4 otonom sürüş için uzun menzilli lidar: Lidar sensörleri, inançlı ve sağlam otonom sürüşü (SAE Düzey 4) sokaklara taşımak için gereken temel bileşenlerden bir adedidir. Radar ve görüntü sensörleriyle birlikte lidar, tam 360 derecelik yedekli algılama, tespit ve yerelleştirme gerçekleştirmek için vazgeçilmezdir. Bosch, CES 2023’te uzun menzilli lidar sensörünün performansını sergileyecek. Kent içi, banliyö ve otoyol senaryolarındaki belirleyici kullanım durumlarını kapsayacak biçimde harikulâde bir çözünürlük ve uzun bir algılama aralığı sunan yüksek hacimli üretim için tasarlanmıştır.

Araç içi izleme sistemi: Araç içi izleme sistemi, araç içerisindeki herkes için emniyet, konfor ve rahatlığı artırıyor. Bosch, kamera tabanlı şoför ve yolcu izleme sistemleri sunuyor ve artık portföyünü kabin algılama radarıyla genişletiyor. Sistem, mevzuatın ve Yeni Araç Kıymetlendirme Programı (NCAP) üzere tüketici testlerinin gerektirdiği halde şoförün dikkatinin dağılması durumunu, uyuşukluk belirtilerini ve araçta bir çocuğun unutulup unutulmadığını tespit edebiliyor. Sensör birleştirme, yolcu algılama üzere fonksiyonların sağlamlığını artırırken, şoförün sıhhat durumunu algılama üzere yeni fonksiyonları faal hale getiriyor.

Verimli e-Aks sistemleri ve güç elektroniği: Bosch e-Aks sistemleri, elektrikli araçlar için kompakt ve uygun maliyetli bir tahrik tahlilidir. Ekstra güç ve performans sağlamak için ana tahrik yahut ikincil tahrik olmasına bakılmaksızın Bosch’un elektrikli tahrik üniteleri, her araç segmenti için büyük bir esnekliğe sahiptir. Güç elektroniği, e-Aks sisteminin değerli bir modülüdür. Esnek dağıtım kapsamı, silisyum karbür yarı iletkenlerden soğutuculu yahut soğutucusuz güç modüllerine ve yüzde 99’a varan randımana ulaşan Bosch silisyum karbür inverterler dahil eksiksiz inverterlere kadar uzanıyor. Bosch muhtemel tüm entegrasyon düzeylerini sunuyor ve kendi silisyum karbür yarı iletken üretimi sayesinde ferdi müşteri ihtiyaçlarına cevap verebiliyor.

Bosch, şarjı kolay ve uygun maliyetli hale getiriyor: Akıllı özelliklere sahip Kolay Şarj (Convenience Charging) hizmetleri, elektrikli araç şoförlerine seyahatleri boyunca dayanak sağlıyor. Şarj noktaları için şahsileştirilmiş teklifler sağlayan rota planlama, daima güncellenen ve gerçek menzil iddiası, kolay ödeme seçenekleriyle dünya genelinde halka açık bir şarj ağına erişim ve meskende maliyeti optimize edilmiş şarj etme üzere özellikleri kapsıyor.

Yeni olasılıklar ve daha fazla esneklik: Bosch, 2021’de tanıtılan eBike’lara  yönelik akıllı sistemi yeni eserlerle genişletiyor. Akıllı sistem, eBike’ların geleceğine giden yolu işaret ediyor ve yüksek kaliteli, birbirine bağlı bileşenleri kablosuz güncellemelerle daima olarak geliştirilebilen pratik özelliklerle birleştiriyor. Öne çıkan özelliklerden bir tanesi yeni eBike ABS’sidir. İster bir kargo bisikletiyle kentte pedal çevirin, ister bir dağ bisikletiyle güçlü parkurlarda çaba edin; Bosch eBike ABS’si, farklı eBike cinslerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır ve bu nedenle kazaları daha da tesirli bir formda azaltabilir. Minimalist denetim üniteleri Küçük Uzaktan Kumanda ve Sistem Denetleyici üzere başka yeni eserlerin yanı sıra hırsızlığa karşı ek bir müdafaa olarak eBike Alarmı üzere dijital hizmetler eBike akıllı sistemini tamamlıyor.

Günlük hayatı uygunlaştırmak için akıllı sensörler ve çözümler

Ağa bağlı hayat alanında Bosch, CES 2023’te çok sayıda tüketici elektroniği aygıtında ve mesken aletlerinde yeniliklerde yer alan Bosch Sensortec iştirakinin en son sensör tabanlı tahlillerini sunuyor.

Yüksek performanslı manyetometre – dijital yol bulucu: Dünyanın manyetik alanına nazaran tarafın gerçek bir formda ölçülmesini sağlamak üzere taşınabilir aygıtlarda pusula üzere davranan manyetometre, GPS sinyalinin bulunmadığı yerlerde pozisyonlandırma doğruluğunu artırır ve navigasyon bilgisinden çok daha fazlasını sağlayabilir. Bosch Sensortec manyetometre, 3D sesle şahsileştirilmiş bir ses tecrübesi için baş tarafını algılama ve kullanıcı tecrübesini uygunlaştırmak ve araç tutmasını önlemek için AR/VR’de piksel gecikmesini azaltma dahil olmak üzere çok çeşitli yeni kullanım durumları sağlıyor.

Sağlam barometrik basınç sensörü – kuvvetli koşullara hazır: Barometrik basınç sensörleri, fitness takibine yönelik giyilebilir aygıtlarda ve öteki uygulamalarda değerli bir bileşendir ve rakımın yanlışsız bir biçimde belirlenmesini sağlar. Bosch, mümkün olanın sonlarını zorlamaya devam ediyor ve CES 2023’te en kuvvetli etraf şartlarına bile dayanabilen yeni bir barometrik basınç sensörünü tanıtıyor. Yüzmeye yönelik giyilebilir aygıtlar üzere su altında ve güçlü ortamlarda kullanılabilir. Sensör, sadece birkaç santimetrelik bir yükseklik değişikliğini ölçer ve fitness idmanındaki ferdî imtihan yahut mekik düzeyine kadar olan hareketleri algılayabilir.

Yapay zeka sensör sistemi – minyatür boyutta bir dijital fitness koçundan daha fazlası: Kendi kendine öğrenen yapay zekaya sahip programlanabilir sensör sistemi, bir jiroskop ile bir ivmeölçeri birleştirir ve tam şahsileştirme sağlar. Sensör, şahsileştirilmiş idmanlar ve kulacı tespit eden özel yüzme izleme yazılımı dahil olmak üzere çok çeşitli fittness izleme uygulamaları için uygun bir yazılıma sahiptir. Entegre bir sensör füzyon kitaplığı, şahsileştirilmiş ses tecrübeleri ve kolay hareket tanıma için baş yönelimli 3D ses sağlarken öteki bir algoritma ise GPS sinyali birkaç dakikalığına kesildiğinde bile kullanıcıların amaçlarına ulaşmalarına yardımcı olur.

Hava kalitesi algılaması: Bosch, CES’te dünyanın en küçük partikül unsur hava kalitesi sensörünü tanıtıyor. Bugün beşerler ekseriyetle vakitlerinin yaklaşık yüzde 90’ını kapalı alanlarda geçiriyor, lakin dünyanın birçok yerinde kapalı alan havası açık alanlara nazaran üç ila beş kat daha kirli olabilir. Bu kirliliğin değerli bir bileşeni, 2,5 µm’den küçük katı ve sıvı partiküller olan ve PM2.5 partikülleri olarak bilinen ince tozdan oluşur. Bu partiküller, solunduğunda ve akciğerlere girdiğinde önemli sıhhat problemlerine neden olabilir. Yeni hava kalitesi sensörü, havadaki partikül konsantrasyon düzeyleri hakkında vaktinde, hakikat ve aksiyona geçirilebilir bilgiler sağlayarak, refahı ve sıhhati güzelleştirmeye yardımcı olmak üzere kapalı alan kirliliğinin tanımlanmasını ve ele alınmasını sağlıyor.

Akıllı fırın – en az gayretle sağlıklı yemekler: Bosch tahlilleri, daha sağlıklı yemekler yapmanın kusursuz bir yoludur. Buhar İşlevi Plus (Steam Function Plus) fırın ile kimi yiyecekler daha süratli ve besin pahaları korunacak formda pişirilebilir. 120 dereceye kadar sıcaklıklarda buhar ve sıcak havanın bu akıllı birleşimi, patates, havuç, mercimek, fasulye üzere yiyeceklerin ve daha fazlasının klasik buharlı pişirmeye nazaran yüzde 35’e kadar daha süratli hazırlanmasını sağlıyor. Tıpkı vakitte besinin görünümünü, makro ve mikro besin hususlarını ve kıvamını korur. Havayla kızartma, sıcak hava ve çok az yağ kullanarak çıtır yiyecekler elde etmek için tanınan bir sistemdir; lakin çoklukla başka bir aygıt gerekir ve her mutfakta bir tane saklamak için kâfi alan yoktur. Lakin yeni Bosch Series 8 fırınlarda, Air Fry ısıtma modu standart bir özellik olarak geliyor.

Bosch, CES 2023’te:

  • BASIN TOPLANTISI: 4 Ocak 2023 Çarşamba, yerel saatle 08:00 – 08:45 (19.00 – 19:45 TSİ) ortasında Bosch Kümesi İdare Heyeti Üyesi Dr. Tanja Rückert ve Bosch Kuzey Amerika Lideri Mike Mansuetti ile Las Vegas’taki Mandalay Bay Hotel’in Güney Kongre Merkezi’nin 2. Katındaki F Balo Salonunda ve ayrıca Bosch Media Service’te canlı yayında.
  • STAND: 5-8 Ocak 2023 günleri arasında Merkez Salon 16115 numaralı stand.
  • Canlı sürüş tecrübesi: Dijital kokpit teknolojilerinin ve gelişmiş şoför dayanak sistemlerinin birleşimi: 5-8 Ocak 2023, LVCC, Merkez Salon, Central Plaza.
  • Bosch CES 2023’in öne çıkan anlarını Twitter’da TAKİP EDİN#BoschCES.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

hacker sitesi casino izle
hack forum hacker forum beylikdüzü escort hack forum forum bahis onwin bodrum escort gaziantep escort gaziantep escort görükle escort deneme bonusu meritking meritking meritking meritking giriş escort izmit escort adana casino siteleri casibomcu.bet deneme bonusu veren siteler bahis siteleri izmir escort istanbul escort Tarafbet giriş hack forum warez scriptler