Ana Sayfa Gündem 5 Mart 2023 12 Görüntüleme

Çukurova’da yeni periyot

Çukurova Belediye Meclisi tarihi kararlar alırken, Lider Soner Çetin tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

DEVRİM NİTELİĞİNDE KARARLAR

Çukurova Belediye Meclisi aldığı kararla yeni bir periyodun başlangıcına imza attı. Alınan karar gereği yeni imara açılan bölgelerde yükseklik hududu 5 kat ile sonlandırıldı, asma ve çekme kat yasağı getirildi, bodrum otoparkı mecburî oldu, yer etütlerinin belediye tarafından daha büyük ciddiyetle yapılacağı açıklandı ve forekazık sistemi getirileceği tabir edildi.

BELEDİYE LİDERLERİNE ÇAĞRI

Başkan Soner Çetin, Çukurova için tarihi bir gün olduğunu belirterek, alınan kararların Büyükşehir Belediye Meclisinde de onaylanacağına inandığını tabir etti. Öbür ilçe belediye liderlerine da seslenen Lider Soner Çetin, “Aynı kararları alırsanız ileride olabilecek bir zelzele için Adana büsbütün hazırlıklı hale gelir” dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük sarsıntının ardandan yıkımdan olumsuz etkilenen 11 vilayette felaketin yaraları sarılmaya çalışılırken Çukurova Belediye Meclisi tarihi bir karara imza attı.

Soner Çetin başkanlığında toplanan Çukurova Belediye Meclisi aldığı kararla yeni imara açılan bölgelerde yükseklik hududunu 5 katla sonlandırdı, asma ve çekme kat yasağı getirildi, bodrum otoparkı mecburî oldu.

MÜTEAHHİTLER RAHATSIZ OLMASIN

Komisyon raporunun oy birliği ile alınmasının akabinde meclis üyelerine teşekkür eden Lider Soner Çetin, alınan kararı “tarihi” olarak nitelendirerek, “Olumlu oy kullanan bütün meclisimize teşekkür ediyorum” dedi.” Adana için bir başlangıç oldu” tabirini kullanan Lider Soner Çetin, “İleride bu kararı alan meclise beşerler müteşekkir olacaklardır. Önlemlerimiz bununla da kalmayacaktır. Yükseklik hududuyla ilgili kararımız müteahhit arkadaşlarımızı rahatsız etmesin. Bu karar müstakil mesken yapmak isteyenleri de etkileyecektir. Bu meclis diğer kararlar da alacaktır. Bilhassa sismik izolatör yahut damper sistemini ciddiyetle araştıracağız, bilim adamlarından da görüş alacağız. Sizlerin de uygun göreceği bir sistemi yönetmelikte zarurî hale getirilmezse plan notlarına işleyerek uygulayacağız” formunda konuştu.

ASMA VE ÇEKME KAT YASAĞI

Başkan Soner Çetin, Çukurova ilçesinde asma ve çekme kat yapılmasına müsaade vermeyeceklerini belirterek, “Çünkü birçok asma ve çekme katlarda kolonların kesildiği ya da ziyan verildiği, genişletme çalışmaları yapıldığını görüyoruz. Bu önlemleri almak zorundayız. Bir binanın bodrum otoparkının olması bedel katmasının yanında sarsıntıya sağlam hale getiriyor. Adana’da otopark sorunu büyük. Bu sorun da çözülmüş olacaktır. Beşerler konut ararken otoparkı olanı tercih ediyor. Bunun istisnasına müsaade vermeyeceğiz” dedi.

 

 

ZEMİN ETÜTLERİ DAHA CİDDİYETLE YAPILACAK

Belediyemizde jeofizik mühendislerinin sayısı artacağını ve yer etütlerini eskisinden daha önemli biçimde belediye işçisinin yapacağını açıklayan Lider Soner Çetin şöyle devam etti:

“Zemin etütlerini daha da ciddiye alacağız. Yer etütlerini kendi çalışanımızla yapacağız. Kimse Çukurova Belediyesinde işlerimiz yavaş ilerliyor diye şikayet etmesin biz noter değiliz, onaylayıp gönderemeyiz. Ayrıyeten ek önlem almak gereken yerlere forekazık sistemi getireceğiz. Bundan sonra Adana’da imal işi yapan şahısların önünde yeni bir sayfa açılıyor. Herkes ona nazaran davranacak. Birinci derecede insanların can güvenliğini düşünecek ona nazaran ömür alanları oluşturacak.”

İLÇE BELEDİYE LİDERLERİNE ÇAĞRI

Başkan Soner Çetin öbür ilçe belediye liderlerine davette bulunduğunu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün tarihi bir gün. Fakat işimiz bitmedi. Önümüzde daha çalışacağımız günler var. Büyükşehir Belediye Meclisinin de birebir istikamette kararlar alacağını umut ediyorum. Dün söylediğim üzere Çukurova’da 6,7 hissedilen sarsıntı öteki ilçelerde 4,9 ve 5,1 hissedildi. Ben buradan öteki ilçe belediye liderlerine davette bulunuyorum. Bu kararların aynısının onların da almasını öneriyorum. Böylelikle tüm ilçelerimiz sarsıntıya hazırlıklı olur. Büyükşehir Belediyesindeki pahalı meclis üyelerinin de bu kararlarımı onaylayacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediye Liderimize görüştüm, birebir fikirde olduğumuzu biliyorum. Tüm arkadaşlarımızın yüreğine sıhhat. Bugün Adana’nın ileride yaşaması olası bir zelzelede yaşayacağı can kayıplarının önüne geçilmiş oldu.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

hacker sitesi casino izle